פרטי האירוע

 

רונית ורד, "חומוס בטחינה" - מסע בעקבות מנה שהפכה לסמל של זהות לאומית

יום חמישי| 15/2/24 | שעה 18:00 | המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים

בשעה 17:00 יתקיים סיור מודרך בתערוכה "סיפורי טעמים" במוזיאון לאמנות האסלאם 

מהן "מלחמות החומוס" ומדוע מעוררת מנה פשוטה ועממית יצרים עזים בלב כל אוכליה? היכן "הומצא" המאכל ומתי התחילו להוסיף לו שומשום טחון? וכיצד קרה שטחינה, מלכת המטבח המקומי, מיוצרת היום בישראל רק משומשום מיובא?

ההרצאה מלווה בתמונות ובקטעי וידאו המתעדים את אחרוני מגדלי השומשום בישראל; בתי בד מסורתיים ומודרניים בישראל וברשות הפלסטינית; מעבדות מחקר שבהן מטפחים זני שומשום וחומוס חדשים; וחומוסיות ברחבי המזרח התיכון. המסע בעקבות המאכל שהפך לסמל חושף את האופן שבו מזון ודפוסי אכילה מעצבים את הזהות שלנו.

רונית ורד היא עיתונאית (מוסף "הארץ") וחוקרת תרבות אוכל

 

נאוה רוזנפלד, תזונאית בכירה בהרצאה 'איך לאכול כשאין זמן לנשום'

יום חמישי | 22/2/24| שעה 18:00 | מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד, ירושלים

בשעה 17:00 יתקיים  סיור מודרך בתערוכה 'תחושת בטן – הסיפור המדהים של מערכת העיכול' במוזיאון המדע

בהרצאה "איך לאכול כשאין זמן לנשום", חושפת נאוה רוזנפלד את דפוסי האכילה שלנו ומציידת את המשתתפים בכלים פשוטים, מעשיים וגם מפתיעים לשיפור התזונה בארוחות בבית ומחוץ לו. ההרצאה מתאימה למציאות בישראל ולנו הישראלים.

נאוה רוזנפלד כותבת מאמר שבועי במוסף שישי של במעריב ובמגזין הכלכלי פורבס, עם שלומית דיליאון בנושא תזונה ובריאות, מאז ינואר 2013.

שף ראנם ברהום, "חקלאות, תרבות, קולינריה"

יום חמישי | 29/2/24| שעה 18:00 | המוזיאון לאמנות האסלאם

בשעה 17:00 יתקיים סיור מודרך בתערוכה "סיפורי טעמים"במוזיאון לאמנות האסלאם

בין המעיין של כפר עין רפא לבין כיכר ציון בירושלים, בין ערבית ועברית נע מסלול חייו של שף ראנם ברהום. בהרצאה מרתקת ייקח אותנו ברהום למסע שמתחיל בשדות הכפר הנטושים בו נולד והחלטתו לעבדן מחדש ולשחזר את החקלאות שהייתה ואבדה, דרך בנק הזרעים ומיזם ספריית האוכל מעל הבוסתן ועד המטבח שלו במסעדה שפתח תחת עצי הזית והתאנה, מטבח מקומי שלא השתנה לאורך אלפי שנים.

שף ראנם ברהום, השף והבעלים של מסעדת רשטא בעין רפא. ברהום שחזר עבור התערוכה "סיפורי טעמים" 12 מתכונים שמקורם בספרי בישול ערבים מימי הביניים.

**

על התערוכה "סיפורי טעמים" - מהת'ריד, המאכל האהוב על הנביא מוחמד, דרך המלבי, ועד החומוס והמג'דרה, התערוכה מציגה את תהליך לידתו והתגבשותו של המטבח הערבי על ציר זמן של אלף שנים

על התערוכה "תחושת בטן" – זהו מסע במערכת העיכול המציג את האיברים והתהליכים המדהימים שמפרקים את האוכל כדי להפיק את רכיבי התזונה החשובים: מבט מיקרוסקופי במעיים, המאפשר הצצה לפעילות החיידקים, תוך גילוי החברים הכמעט אנונימיים ששומרים עלינו בריאים וחיוניים.

 

מערכת למכירת כרטיסים