תמונת שובר: סיפורי טעמים: המטבח הערבי מימי הביניים ועד ימינו

סיפורי טעמים: המטבח הערבי מימי הביניים ועד ימינו

קטלוגים
שווי 120 ₪

פרטים נוספים

סיפורי טעמים: המטבח הערבי מימי הביניים ועד ימינו

2023

אוצרות: ד"ר לימור יונגמן , עדי נמיה - כהן

215 ע' 

עברית

 

קטלוג תערוכת "סיפורי טעמים", שערכו וכתבו אוצרות התערוכה לימור יונגמן ועדי נמיה-כהן, מוציא את המטבח הערבי מהצלחת וחושף את  הסיפורים והטעמים האבודים של האוכל מימי הביניים ועד לתקופה העות'מאנית. בקטלוג עשרה מאמרים של המומחים המובילים בתחום מרחבי העולם, שעוסקים באספקת אורז ומסחר בו על פי הגניזה האפגנית, מקצועות המזון בשווקים העירוניים, המטבח היהודי, המטבח הדיאטטי-רפואי ומוצרים מותססים, מקומם של ספרי הבישול בהתפתחות המטבח, כלי הבישול והאכילה מנקודת מבט ארכיאולוגית, עושרן של סעודות הפאר וגלגולו של המטבח העות'מאני. זהו קטלוג ייחודי שהוא גם ספר בישול - ונכללים בו עשרים מתכונים היסטוריים שעברו התאמה למטבח המודרני על ידי שלושה שפים מובילים מירושלים והסביבה: שף משה בסון, שף רנם ברהום ושפית טלי פרידמן. הקטלוג עשיר בתצלומים מרהיבים, מיניאטורות וכתבי יד וממבחר כלי בישול והגשה מאוספי המוזיאון לאמנות האסלאם, ומוזיאונים נוספים.

** איסוף עצמי - ניתן לאסוף את הקטלוג ממשרדי המוזיאון בשעות הפתיחה יום לאחר התשלום 

 

בחירת כמות

מערכת למכירת כרטיסים